Hairextensions

Algemeen
U wilt of denkt erover om hairextensions te nemen. Dan bent u bij Mooi & Unique aan het goede adres. Ik heb een speciale training gevolgd om hairextensions te plaatsen. Ik vind dit zelf erg belangrijk zodat ik weet wat ik doe en kwaliteit kan leveren aan mijn klanten.

Merken
Ik werk met merken zoals SoCap en Indian Gold. Beide merken hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. Het haar van Socap is iets betaalbaarder maar heeft ook iets meer verzorging nodig zoals regelmatig een goed haarmasker. Indian Gold is wat prijziger maar de kwaliteit is daar ook echt naar.

Techniek inzetten van extensions
Er bestaan meerdere techniek om extensions te bevestigen. Over het algemeen werk ik alleen met de techniek waarbij je de extensions bevestigt met een keratine waxje. Bij speciale extensions zoals feathers gebruik ik microrings. Beide technieken zijn niet schadelijk voor uw eigen haar bij de juiste verzorging en als het door een deskundige wordt geplaatst.

Aantal extensions
Het aantal extensions hangt af van een aantal factoren.
-Wilt u het haar verlengen?
-Wat is de dikte van uw eigen haar?
-Hoe is de structuur van uw eigen haar?

Met het volgende overzicht kunt u al een inschatting maken hoeveel extensions er nodig zijn om uw wensen te realiseren.
Meer volume: 50 tot 75 extensions
Verlenging eigen haar (dun haar): 100 tot 125 extensions
Verlening eigen haar (normaal haar): 125 extensions
Verlenging eigen haar (dik haar): 150 extensions
Verlenging eigen haar (extreem dik of kort haar): 175 tot 200 extensions

Intake
Een week voordat uw afspraak plaats vindt spreken wij nog even kort af om de juiste keuze te maken voor de extensions. De volgende vragen komen aan bod.
– Welke kleur past het beste bij u?
– Welke krul wilt u en past het beste bij uw eigen haar?
– Welke lengte wilt u?
– Wilt u het haar verlengen of wilt u alleen meer volume creëren?
– Welke merk wilt u?
– Ook belangrijk natuurlijk wat is uw budget?

Voor de behandeling
U heeft gekozen om hairextensions te laten plaatsen bij Mooi & Unique, wat fijn dat ik u binnenkort mag verwelkomen in mijn salon. Moet u nog ergens op letten voordat u komt? Ja, het is erg prettig als u met schoon gewassen haar komt naar uw afspraak, het haar moet wel droog zijn. Wilt u het voor de behandeling niet wassen met crème spoeling of andere middelen die uw haar zacht en soepel maken dit zodat de hairextensions goed bevestigd kunnen worden.

Nazorg
Hairextensions hebben enige zorg nodig en daarom is het belangrijk dat ze regelmatig een voedend masker krijgen en dat u de juiste producten gebruikt. Deze producten zijn aan te schaffen bij Mooi & Unique. Denk bijvoorbeeld aan shampoo, maskers, serum en een speciale borstel voor uw extensions. Ook is het erg belangrijk dat u regelmatig met uw handen door uw haren heen gaat en voelt of er geen waxjes aan elkaar plakken, mocht dit namelijk te lang blijven zitten dan kan er schade ontstaan aan uw eigen haar en dit is zeker niet de bedoeling en heel makkelijk te voorkomen.

Verwijderen van de extensions

Het uithalen van de extensions gebeurd na ongeveer 3 á 4 maanden
de kosten hiervan zijn € 0,75 per plukje mocht u gelijk nieuwe extensions willen dan zijn de kosten voor het verwijderen van de oude extensions € 0,50 per extension. Het verwijderen van de extensions moet zorgvuldig gebeuren en dit kosten dan ook enige tijd. Na het verwijderen van de extensions zal uw haar weer netjes geborsteld worden en eventueel weer in model gebracht worden.

Belangrijk om te weten
U betaald veel voor uw hairextensions en daarom zet ik de losgelaten of uitgevallen extensions GRATIS terug tot 3 maanden na het zetten.