FAQ Wimperextensions

Mogen de extensions nat worden?
Na het zetten van een nieuwe set of een re-fill kunt u het beste de wimpers 24 uur droog houden maar zeker 2 uur. In de eerste uren na het zetten van de wimpers hard te lijm uit en hoe meer deze de tijd krijgt hoe beter dit gebeurt.

Kan ik met m’n wimperextensions naar de sauna?
Gebruik de eerste 2 dagen na het zetten van nieuwe wimperextensions of een re-fill geen stoomapparaten denk hierbij ook aan stoombaden in de sauna. Na deze 2 dagen kunt u deze prima gebruiken maar hoe vaker de stoom bij de ogen komt hoe sneller u toe bent aan een re-fill.

Hoe moet ik m’n wimpers droog maken?
Zijn de wimpers nat geworden door bijvoorbeeld een douche of zwemmen en u wilt ze droog maken, dep ze dan droog met uw handdoek. Ga zeker niet wrijven hierdoor wrijft u de wimperextensions los. Daarna kunt u de wimpers laten drogen door de lucht.

Kan ik alle verzorgingsproducten gebruiken?
Nee, let op welke producten u gebruikt! Producten op olie basis lossen de lijm op, probeer deze dus te mijden. Toch komt u er vast niet onderuit om deze helemaal te laten staan maar let dan op bij uw ogen. Denk aan producten zoals shampoo, crème spoeling, gezichtsreiniger, dagcème, en foundation.

Hoe moet ik m’n wimpers weer in model krijgen?
Gebruik het wimperborsteltje dat u van mij heeft meegekregen om uw wimperextensions weer in model te krijgen. U kunt dit het beste twee maal daags doen, bijvoorbeeld ‘s ochtends en ‘s avonds. U gebruikt het borsteltje eerst van beneden naar boven om ze allemaal netjes te krijgen daarna kunt u eventueel met het puntje van het borsteltje een haartje wat niet op zijn plek zit op corrigeren.
Ik raad het af om de hele dag door te borstelen door uw wimpers, twee maal daags is zeker voldoende.

Kan ik alle make-up gebruiken?
Mascara kunt u op doen maar dit word vaak niet mooier, de wimpers zijn heel flexibel en als u er mascara op doet word dit stug en hard. Wilt u mascara gebruiken? Dan zeker geen waterproof mascara! Het beste kunt u dan een mascara bestellen via uw wimperstylist zij kan aan speciale mascara komen die gemaakt zijn voor wimper extensions. Ook op de onderwimpers alleen mascara gebruiken die hierboven word aangeraden.
Het bovenstaande geld alleen voor de one-by-one techniek, voor een set wimperextensions waarbij de russian volume techniek is toegepast raad ik aan geen mascara te gebruiken.
Eyeliner bevat ook olie, dus deze kunt u beter laten staan. Wilt u toch een lijntje bij uw ogen gebruik dan kohlpotlood. Ook kunt u via uw wimperstylist aan speciale eyeliner komen.
Make-up remover bevat vaak oliën, let hierbij op. Vaak kunt u wel een reinigingsmilk gebruiken. Ook bij het verwijderen van uw make-up moet u opletten dat u niet in de ogen gaat wrijven. Gebruik hiervoor dan een wattenstaafje zodat u uw oogleden netjes schoon krijgt.
Wimperkrultang kunt u nu beter niet gebruiken. Zeker niet in combinatie met mascara dit blijft plakken aan de krultang en hierdoor trekt u mogelijk de wimperextensions eraf. Wilt u meer krul? Vraag de volgende keer aan uw wimperstylist om een wimper met meer krul want dat is ook mogelijk.