FAQ Wimperlift

Moet ik nog iets doen voor ik naar de salon kom voor een wimperlift?
Het is belangrijk om met schone ogen en dus geen oogmake-up naar de afspraak te komen. Gebruikt u normaal gesproken watervaste mascara gebruik deze dan de dagen voor de behandeling niet, want de restjes van de mascara hebben invloed op het resultaat.

Hoelang duurt een wimperlift?
De behandeling duurt gemiddeld 45 minuten. Toch trek ik er altijd meer tijd vooruit zodat we samen kunnen bespreken wat de verwachtingen zijn en even de aftercare kunnen doornemen.

Hoelang duurt het resultaat?
Het resultaat duurt ongeveer 6-8 weken. Dit verschilt per persoon, per wimperstructuur en natuurlijk hoe u er zelf mee omgaat na de behandeling.

Mogen de wimpers na een wimperlift nat worden?
De eerste 24 uur niet, want de de behandeling heeft zo’n 24 uur nodig om te fixeren. Ga dus ook geen douche of bad nemen binnen 24 uur na de behandeling.

Kan ik na een wimperlift naar de sauna?

De eerste 24 uur niet, want de de behandeling heeft zo’n 24 uur nodig om te fixeren. 

Hoe moet ik mijn wimpers na de wimperlift verzorgen?
De wimperlift heeft ongeveer 24 uur nodig om zich te herstellen en te fixeren, daarom is het heel belangrijk om de volgende regels te hanteren:
Voor de eerste 24 uur na de behandeling:
– Niet in de ogen wrijven
– De ogen droog houden
– Geen oogcreme gebruiken
– Geen mascara gebruiken
– Niet zwemmen
– Geen saune of stoombad gebruiken

Kan ik alle verzorgingsproducten gebruiken na een wimperlift?
Het is belangrijk om de eerste 24 uur de wimpers rust te geven en schoon en droog te houden. Hierdoor is het is noodzaak dat je de eerste 24 uur geen verzorgingsproducten gebruikt rondom de ogen. Daarna is het wel mogelijk om verzorgingsproducten te gebruiken rondom de ogen.

Zijn er nog speciale producten die ik moet gebruiken na een wimperlift?
Een goede hygiene is altijd belangrijk, zeker bij uw ogen. Het is daarom aan te raden een reinigingsproduct te gebruiken zoals de lashfoam. Wilt u het reinigingproduct liever niet uit hoeven spoelen is de express cleanser een aanrader. 
Voor het langste en mooiste resultaat kunt u gebruik maken van lotion 3, hiermee sluiten we de behandeling ook af. Deze lotion bevat pro vitamine b5 (geeft de wimpers meer elasticiteit en houd de wimpers soepel en gehydrateerd), keratine (vormt een laag om de wimpers waardoor ze er zwarter en glanzender uitzien) en hyaluron moleculen (zorgt ervoor dat de wimpers zich van binnenuit opvullen en dikker lijken.)

Kan ik alle make-up gebruiken na een wimperlift?
Het is belangrijk om de eerste 24 uur de wimpers rust te geven en schoon en droog te houden. Hierdoor is het is noodzaak dat je de eerste 24 uur geen make-up gebruikt rondom de ogen. Daarna is het wel mogelijk om make-up te gebruiken op de ogen.

Wanneer is een wimperlift behandeling niet geschikt voor mij?
Het kan zijn dat je bijvoorbeeld last hebt van psoriasis, ooginfectie, trichotillomania (dwangmatig uittrekken van de wimperharen), allergie, alopecia in deze gevallen is het niet aan te raden om een wimperlift behandeling te ondergaan. 
Ben je bijvoorbeeld zwanger, last van hormoonschommelingen, droog ogen syndroom dan kan je de behandeling wel ondergaan maar is het afwachten hoe het resultaat zal uitpakken omdat deze dingen invloed hebben op de behandeling en het resultaat.