FAQ Hairextensions

Veel gestelde vragen
Welk merk is het beste?
Beide merken die ik aanbied in de salon hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. Heeft u van uw zelf stijl en zacht haar dan kunt u het beste kiezen voor Indian Gold. Heeft u krullend en redelijk droog haar dan kunt u ook erg goed voor een van de SoCap merken kiezen. De uiteindelijke keuze maken we samen tijdens het intake gesprek.

Waarom zijn extensions zo duur?
De extensions die ik aanbied in mijn salon zijn van echt mensen haar en hebben een heel proces ondergaan om tot deze kwaliteit te komen. Dit proces kost natuurlijk tijd en geld, wilt u minder geld besteden aan uw extensions? Dan kunt u misschien beter nog even door sparen want bij extensions is het wel zo, hoe goedkoper de extensionszijn hoe minder de kwaliteit is.

Waar komen extensions vandaan?
De meeste extensions komen uit China of India. Het haar uit India wordt vrijwillig geofferd bij een van de tempels daar. Het haar wordt vervolgens verkocht, de hoogste bieder krijgt de beste kwaliteit. Het geld wat zij daarvoor krijgen word besteed aan de samenleving.

Hoe worden de extensions bevestigd?
Er zijn verschillende manieren om extensions te bevestigen maar bij Mooi & Unique wordt er alleen met keratine waxjes gewerkt. De waxjes zijn van keratine gemaakt, dit is een natuurlijke stof die ook in uw eigen haar zit. Feathers worden bevestigd met microrings, deze hebben een silicone binnenkant en zijn hierdoor ook niet schadelijk voor uw eigen haar.

Waarom heeft Mooi & Unique gekozen voor deze methoden?
Ik werk met keratine waxjes omdat deze niet schadelijk zijn voor uw eigen haar mits ze op de juiste manier bevestigd worden. Uw haar bestaat van nature voor een deel uit keratine, dit is dus een natuur product en is daarom ook prettig om mee te werken. Voor Feathers gebruik ik microrings deze hebben aan de binnenkant een silicone laagje en daarom ook niet schadelijk voor uw eigen haar.

Hoelang blijven mijn extensions zitten?
Het verschilt per persoon hoelang de extensions blijven zitten gemiddeld tussen de 3 en 4 maanden maan sommige kunnen ze ook goed tot 6 maanden laten zitten. Het ligt eraan hoe snel uw eigen haar groeit en hoe u uw eigen haar en extensions verzorgt.

Wanneer moet ik ze verwijderen?
U kan ze verwijderen wanneer u zelf vindt dat ze te ver zijn uitgegroeid of wanneer u weer terug wilt naar kort haar. Het is belangrijk dat u de extensions goed verzorgt, doet u dit niet dan kan het zijn dat ze aan elkaar gaan plakken/klitten en dan moet u ze komen laten verwijderen want anders kan het schadelijk zijn voor uw eigen haar.

Kan ik ze zelf verwijderen?
Nee, u kunt de extensions niet zelf verwijderen. Hier wordt een speciale vloeistof en tang voor gebruikt en deze moeten ook vakkundig verwijderd worden.

Beschadigen extensions mijn eigen haar?
Zoals eerder te lezen zijn extensions niet schadelijk voor uw eigen haren als u ze door een vakkundige salon laat zetten en zelf goed verzorgt.

Kan ik ook extensions nemen als ik zelf kort haar heb?
Ja zeker, u kunt extensions nemen als uw haar 5 centimeter of langer is. Het betekend wel dat u dan zeker aan 175 extensions moet denken om een mooie overloop te creëren met uw eigen haar.

Hoeveel extensions moet ik nemen?
Het aantal extensions hangt af van een aantal factoren.
-Wilt u het haar verlengen?
-Wat is de dikte van uw eigen haar?
-Hoe is de structuur van uw eigen haar?

Met het volgende overzicht kunt u al een inschatting maken hoeveel extensions er nodig zijn om uw wensen te realiseren.

Meer volume: 50 tot 75 extensions
Verlenging eigen haar (dun haar): 100 tot 125 extensions
Verlening eigen haar (normaal haar): 125 extensions
Verlenging eigen haar (dik haar): 150 extensions
Verlenging eigen haar (extreem dik of kort haar): 175 tot 200 extensions

Kan ik ook een gek kleurtje of iets anders in mijn haar laten bevestigen?
Ja zeker, er zijn verschillende felle kleurtjes te bestellen bij SoCap She per 10 stuks. Ook behoren veertjes en glitters tot de mogelijkheden.
Vraag naar de mogelijkheden via info@mooienunique.nl

Moet ik speciale producten gebruiken?
Voor de beste verzorging zijn er uiteraard speciale producten te koop om uw haar extra verzorging te bieden. Maar het voornaamste is dat u geen verzorgingsproducten gebruikt met fruitextracten. Het is wel belangrijk dat u een speciale borstel gebruikt voor uw extensions zodat uw tijdens het borstel niet de waxjes eruit trekt. Verzorgingsproducten speciaal voor hairextensions en speciale borstels zijn te koop bij Mooi & Unique.

Moet ik ergens opletten als ik extensions heb?
– Hairextensions hebben wat extra verzorging nodig dus regelmatig een masker voor haar is geen overbodige luxe.
– U kunt het beste geen verzorgingsproducten gebruiken met fruitextracten erin.
– U heeft een speciale borstel nodig om uw hairextensions goed te kunnen borstelen zonder uw eigen haar te beschadigen.
– U kunt u haar het beste om de dag wassen.
– Chloor droogt u eigen haar maar ook de extensions erg uit, gaat u zwemmen dan kunt u uw haar het beste omhoog doen of in een vlecht zodat deze zo min mogelijk nat word of in de knoop kan raken.

Ik wil mijn eigen extensions mee nemen en deze laten zetten kan dit?
Nee, helaas is het bij Mooi & Unique niet mogelijk om uw eigen hairextensions mee te nemen dit ter bescherming van de kwalitiet waar Mooi & Unique voor staat.

Hoelang duurt de behandeling?
Hairextensions zetten kost tijd omdat het zorgvuldig moet gebeuren. Ik neem graag de tijd voor u en daarom zullen wij de duur van de behandeling bespreken tijdens de intake omdat dit per persoon/haar soort verschillend is.

Geeft Mooi & Unique garantie?
Ja, Mooi & Unique geeft 3 maanden garantie op uitgevallen extension plukjes. De plukjes kunt u meenemen en deze zullen tot 3 maanden geheel gratis terug gezet worden.

Wordt uw vraag niet beantwoord? Neem dan gerust contact op met mij
via info@mooienunique.nl of stuur een berichtje naar telefoonnummer: 06-33925585