Vinyl stickers plakken

Wat leuk je hebt vinyl stickers besteld en wilt deze gaan gebruiken! Hieronder lees je het stappenplan zoals ik het toepas. Vinyl stickers kunnen op zowat alle vlakke ondergronden. Ze zijn helaas niet geschikt voor voorwerken die de vaatwasser in gaan, of verwarmd worden. Ook is er kans aanwezig dat ze gaan schuiven wanneer ze in aanraking komen met olie.

Lees de instructies eerst goed door voor je begint. Zo kan je alles klaar leggen wat je nodig hebt.

1. Maak de oppervlakte schoon, vetvrij en droog. Dit kan bijvoorbeeld met alcohol mits de oppervlakte waar de sticker op komt hier tegen kan.
2. Knip de sticker uit die je wilt gebruiken. (incl. de witte onderkant en de glanzende doorzichtige bovenkant). Het kan zijn dat er een zwart kader om de sticker heen zit, deze hoef je niet te gebruiken maar kan wel.
3. Leg de sticker met de goede kant naar beneden en wrijf goed over de witte zijde heen. Hierdoor blijft de sticker beter aan de doorzichtige zijde kleven.
4. Je kan de volgende stap op twee manieren uitvoeren.
Optie 1: Verwijder de doorzichtige zijde voorzichtig. Blijft er een onderdeel van de sticker hierop plakken? Ga dan even een stukje terug en probeer het opnieuw. Hierbij is het handig als je iets van een pincet of klein voorwerp hebt waarmee je de sticker iets kan terug duwen als deze toch mee komt.
Optie 2: Haal een klein stukje van het doorzichtige folie los en positioneer het op de juiste plek van het raam of ander voorwerp. vervolgens ga je steeds een klein stukje verder en trek je de witte achtergrond onder de sticker uit.
5. Plaats de sticker op de juiste plek en wrijf deze goed aan. Dit kan je doen met een rakel of een ander glad voorwerp. Vervolgens kan je voorzichtig de doorzichtige glans laag verwijderen. Ook hierbij kan het zijn dat er iets blijft kleven aan de doorzichtige laag maar gebruik dan ook hier de manier die omschreven staat bij punt 4 om alles er netjes af te krijgen.

TIP: Heb je een grote sticker? Houd dan de witte onderlaag nog even op de sticker. Bepaal waar de sticker moet komen en plak deze vast met bijvoorbeeld schilders tape of de hoekjes van de doorzichtige laag. Verwijder dan steeds een klein stukje van de witte ondergrond en wrijf dit deel vast aan op de oppervlakte.

TIP 2: Ga jij de sticker gebruiken op een raam of spiegel? Vul een plantenspuit met water en een drupje afwasmiddel, meng dit goed door elkaar en spuit het raam of spiegel goed in. Verwijder de witte ondergrond van de sticker en plaats de sticker op het raam. Doordat het raam ingespoten is kan je de sticker nog herpositioneren. Helemaal tevreden over de plek? Gebruik dan een rakel om de sticker te plakken. Door de wrijving zorg je ervoor dat al het vocht onder de sticker weg gaat en zal de sticker op zijn plek blijven.

Succes en veel plezier met je stickers!

Liefs Monique


Ps. Binnenkort zal ik hier ook een filmpje uploaden over plakken van vinyl stickers.

Je bekijkt nu Vinyl stickers plakken

Geef een reactie